Početna Članci Dnevnik indigo djeteta Solar pleksus i theta reprogramiranje

Solar pleksus i theta reprogramiranje

Datum objave: 28.09.2018

Po ulasku u theta stanje svijesti ( ja osobno to stanje postižem pomoću brainwave CD-a Anemona “Theta meditation”) prebivaš na razini potencijala, što znači da je to razina s koje možeš davati određene naredbe s ciljem manifestiranja željenog.

Međutim, važno je ustvrditi postoji li neki program koji sprečava manifestaciju. Npr. na svjesnoj razini imaš nekakvu želju, a paralelno postoji blokada ili strah da se ta želja neće ili ne može ispuniti, ili da je nisi vrijedan. Ako postoji podsvjesni strah svaki trud u obliku vizualizacije ili afirmacije bit će maltene uzaludan.

Prvo je najbitnije znati što točno želiš. Onda ulaziš u theta meditaciju i u sebi ili na glas zapovijedaš željeno. Npr. “zapovijedam kupnju novog auta u slijedećih mjesec dana”, ili “namjera mi je kupiti novi auto u što kraćem vremenskom periodu”.    

I tada pozorno pratiš svoje tijelo, misli i emocije. Ako postoji nekakva blokada, mogla bi se izraziti u obliku grča u želucu, mučnine, straha. Ili se pokrene bujica misli koja ti proturječi i govori kako to nije moguće, jer od kuda tebi novac za to itd. To je dobar znak, jer inicijalna zapovijed je trigerirala otpor i on postaje vidljiv, osviješten.

Sve te senzacije promatraš izdvojeno, sa odmakom, bez želje da to nestane. I zatim ponavljaš zapovijed onoliko puta dok se taj grč spontano ne ukloni i sve dok zapovijed ne bude odaslana iz stanja čistog potencijala, bez ikakvog pozadinskog “sadržaja”.

Uspješno programiranje prati osjećaj pojačane živosti i strujanja prane kroz tijelo. Osjećaj radosti je siguran znak da se pomak dogodio, i da je energija potekla kroz blokirani aspekt.

Ukoliko zaspimo, to je najvjerojatnije znak da nas je nesvjesni otpor nadvladao i morat ćemo ponoviti cijeli postupak nekom drugom prilikom.

Preostaje pitanje koliko vremena treba proći kako bi se manifestacija dogodila. Ono što osjećam je da su nam neke stvari suđene ili pak nisu suđene, ali ovim smo postupkom barem napravili sve sa svoje strane. Neki učitelji govore da ako si uporan u nekoj želji, ona će se prije ili kasnije ostvariti. Pitanje je samo hoće li to biti unutar iste inkarnacije.

Još jedna važna stvar, kao predradnja, je praćenje što nam se događa u svakodnevnici. U tom smislu sve oko nas ukazuje na naš vlastiti odnos prema sebi samima. Jer to što nam se događa, misli i emocije koje imamo, nisu slučajne. Ako nam se često nameće osjećaj ljutnje ili izdaje, treba razmotriti mogućnost da sami nesvjesno privlačimo takve okolnosti i iskustva, putem negativnih pozadinskih uvjerenja. I tada možemo, kroz theta reprogramiranje, ići na zapovijed “ da su od ovog trenutka svi naši odnosi ispunjeni iskrenošću i povjerenjem”.

Autor: Daniel Postružin

Dnevnik indigo djeteta