Pogled roditelja

Datum objave: 18.12.2016

Ovim svijetom vlada jedna bolest, a rijetki su na nju imuni. Prenosi se generacijama, i duboko je utkana u našu podsvijest. Bolest se zove NE VRIJEDIŠ.

Napravi ovu krajnje jednostavnu vježbu pred ogledalom i testiraj gdje si sa sobom. Gledaj se minutu dvije u oči i zatim reci na glas JA VRIJEDIM, JA SAM LIJEP, JA SAM USPJEŠAN.

I reci mi, onako iskreno, što se zatim događa? Javlja li se polet energije, toplina oko srca ili lagani grč u želucu i hrpa negativnih misli? Možeš li uopće izdržati dvije minute?

Brate, sestro, istina je da ti ne podnosiš samog sebe.

Ili si ti sretnik, pa te bolest mimoišla i pogled tvojih roditelja, tvojih autoriteta i tvoje crkve nije bio prijekoran? Tebi možda nije usađivan osjećaj i ideja da nisi dobar ovakav kakav jesi. Ti možda ne ganjaš fantome, boriš se sa vjetrenjačama i uvijek iznova dokazuješ sebi i svijetu da tvoje postojanje ima i te kakvog smisla. Blagoslovljeni su takvi. Kao što su blagoslovljeni i ovi “manje sretni”, kod kojih je nedovoljnost utkana u sve što rade. Što god činili i radili osjećaju se neuspješnim. Bolest te uvjerava kako nikada nema dosta novaca, seksa i avanture. Ulozi su sve veći i veći, dok, u svojoj krajnosti, moć ne postane ultimativni cilj. Tada počinje terminalna faza, pohlepa za sve većom moći, gdje gaženje drugih postaje normalna pojava.

Pitaju li se takvi ikada što je pozadina te gramzljivosti i nemira?  Oni kratkog vida, uključujući njihovu okolinu, uopće neće shvatiti vlastiti jad, površinski će čak misliti kako uistinu vladaju svijetom. No, lakše je vladati svijetom nego poznavati sebe, svoje srce i dušu.

A sve je počelo dok si bio dijete, okolina, već ogrezla u bolesti,  pobrinula se da i tebe ne mimoiđe virus. Nikad nisi ispunio sva očekivanja roditelja, kao što kasnije nisi ispunio očekivanja svojeg supružnika.

Svaki pokušaj buđenja popratilo je negodovanje okoline, ta od kuda ti pravo da se pobrineš za sebe?

Neki su, greškom, objavili rat autoritetima, i time postali žrtve ljutnje.

A neki, mudriji, počeli su shvaćati pozadinu svega. Takvi ne krive nikoga jer znaju da ova bolest ima svoj lijek, koji se zove BOG. I upravo zato ta bolest ispada blagoslov.

No Bog je šaljivdžija i proces iscjeljenja može biti vrlo zanimljiv. To je kao nekakva igra, u kojoj, što si bliže sebi, bliži si Njemu i obratno.

Kada uspiješ izdržati dvije minute pred ogledalom i stvori ti se osjećaj da bi najradije zagrlio samoga sebe, znat ćeš o čemu pričam.

Autor: Daniel Postružin
Svi članci autora: http://indigo-svijet.hr/clanci/dnevnik-indigo-djeteta/
Usluga očitanja duše: http://indigo-svijet.hr/proizvodi/usluge/ocitanje-misije-duse/ocitanje-misije-duse-412/