Početna Članci Dnevnik indigo djeteta Otpustiti otpor - važnost svjesnog promatranja

Otpustiti otpor - važnost svjesnog promatranja

Datum objave: 03.12.2017

Otpor, u smislu neprihvaćanja neugode, onog što jest i što se upravo događa pred tobom, stvara i produbljuje odsustvo onog što generalno želiš.

Pružajući otpor ti kreiraš upravo to protiv čega se i boriš, jer ti je žarišna točka svijesti na borbi, na onome što želiš izbjeći, a ne na kreiranju željene stvarnosti. Sve od čega panično bježiš sustiže te prije ili kasnije. Dugoročno izbjeći ono što ne želimo možemo jedino SVJESNIM PROMATRANJEM  stanja i okolnosti koje su za nas neugodne. Paradoksalno - dopuštajući postojanje onoga što želimo izbjeći, mi zapravo transcendiramo te iste okolnosti.

Prvo prihvati sve kako jest, ostani u miru, postigni svjesnost sadašnjeg trenutka, kako bi se po vertikalnoj liniji spustilo Vodstvo, u vidu pravog odgovora i načina za izlazak iz neželjene situacije. U točki sada i ovdje nalazi se izvor snage za potrebnu promjenu, napredak, rješenje, novu ideju.

To je ono na što je Isus možda mislio pod “okrenuti drugi obraz”. To ne znači predaju, već prepuštanje. A u točki prepuštanja neugoda se privremeno pojačava, jer ti više ne bježiš, ne skrećeš pozornost, ne zamagljuješ vlastitu svijest. Odlučio si dopustiti da se nagomilana energija rasprši suočavanjem.

Prihvaćanjem onog što jest, ulazimo u sferu onog što može biti i onog što želimo da bude.     

Ako sam ja prostor
u kojem se sve događa
onda ta drama života
promatrana kao nešto izdvojeno
od tog pravog mene
gubi na svojoj snazi i značajnosti

Ja sam prostor
u kojem se sve događa
a ne zbivanje samo po sebi  

Daniel Postružin
Ostale članke iz 'Dnevnika indigo djeteta' potraži na: 
http://indigo-svijet.hr/clanci/dnevnik-indigo-djeteta/