Početna Članci Dnevnik indigo djeteta Naš svemir je tijelo žene

Naš svemir je tijelo žene

Datum objave: 28.06.2016

Svemir u kojem živimo tijelo je žene. Atlantiđani su toga bili itekako svjesni i s ljubavlju i poštovanjem su svemir nazivali Velika Majka.

U jednoj meditaciji iskustveno sam doživio svijest univerzuma kao vlastitu. Ovo nije bila moja prva meditacija ovakve vrste, ali dodatno su mi se pojasnile neke stvari.

Pokazano mi je da je naš svemir samo jedan u nizu svemira koji gravitiraju oko centralnog Sunca. Centralno sunce je Izvor, ono što kršćanstvo naziva Otac, a hinduizam, ako se ne varam, Shiva.

Svaki od tih svemira, gledano iz daljine, ima oblik čovjeka koji uspravno stoji i ima blago raširene noge, ruku malo odmaknutih od tijela! Zapravo, meni svemir izgleda kao onaj kolačić iz crtića Shrek. Tu mi se razjasnilo ono “Bog je stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku”, a onda je čovjek stvorio kolačić na svoju. Kako bilo, ti svemiri su zasebni (uni verzumi), i ne drže se za ruke, barem ne u trenu dok sam ja promatrao.  

Naš svemir je Božanska Majka, Hraniteljica svjetova, uspavana Gospa, vječno Nadahnuta.  Kako su mi u svijest dolazili svi ovi nazivi, istovremeno mi se opisivala priroda Majke i njen odnos s Ocem.  

Otac je istovremeno nemanifestiran i manifestiran, jer iz njega su proizašli svi ti svemiri i on je prisutan u njima. No, paradoksalno, do Oca možeš doći jedino indirektno, posredstvom Majke. Iz centralnog sunca dolaze zrake, one hrane našu Majku, nadahnjuju je u stalnoj dinamici stvaranja i kretanja. Istovremeno, Majka je uspavana ljepotica, ona koja vječno kontemplira i klanja se Ocu.

Ovaj princip preslikava se na svim razinama jer sve je prisutno u svemu i sve se međusobno ocrtava u svemu.

Npr. naše Sunce možemo simbolički promatrati kao centralno Sunce, a  planete koje ga okružuju kao te zasebne fizičke svemire (uni verzume).

Sunce je Otac, a mjesec je Majka.
Shiva je Otac, a Shakti je Majka.

Odnos Majke i Oca utkan je u svaku poru našeg postojanja. Centralno sunce je muški aspekt, kruna. Na slikama Majke Božje često se vidi aureola sa zrakama, to ocrtava upravo ovaj princip gdje zrake centralnog Sunca "kupaju" Majku. Majka je okrunjena Suncem, što će reći u svjesnom međuodnosu s Bogom Ocem, ona zna tko je i prema kome je naklonjena (otvorena krunska čakra). Ovaj simbol nalazi se i na kipu slobode, kojeg su doduše radili masoni, no on je ionako posuđen iz starih religija gdje je ovaj vječni princip bio prepoznat i štovan.

Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom.... opet ocrtava ovaj princip. Gospodin (Bog Sunce) s tobom (zrači, šalje zrake, prisutan je u tebi) Marijo (fizički univerzum).  

Marija je naš posrednik k Ocu, putem nje (koja je manifestirana) mi se klanjamo (nemanifestiranom) Ocu. Na Oca se kontemplira, Oca se štuje, njemu se preporuča. On kao da nam je, na neki tajnovit način, direktno nedostižan.

No Majka je itekako dostižna. Majka je svjesnost koja stoji iza pojavnog univerzuma i sam fizički svemir. Majka ti se otkriva tek kada ju prestaneš tražiti, jer dok si u umu ona će se s tobom igrati skrivača i ostati nedokučiva.

Da bi ti se otkrila, trebaš se odvojiti od misli i emocija, spontano se stopiti s njenom sviješću, tj. iskustveno doživjeti svoju jednost s njom, svoju uronjenost u nju i svoju pripadnost njoj. Sve je Majka i ti si dio nje!

Do ovakvih spoznaja, barem sam ja tako uspio, moguće je doći putem tehnika doživljaja čiste svijesti dr. Franka Kinslowa.

I stara dobra transcendentalna meditacija je na istom kolosjeku. Na kraju krajeva, Frank svoj rad i bazira na Maharishiju. Možda neki od vas nisu znali da su TM mantre zapravo imena ženskih božanstava, posredstvom kojih možemo doći do spoznaje o jedinstvu s Kozmičkom Majkom. Bez saznanja ili ideje da smo dio Majke, meditacije bi mogle voditi u prazninu kozmosa gdje je, doduše, moguće doživjeti tišinu, ali gdje nema "soka života" i osvještavanja Majčine prirode i "kakvoće".

Isusa, koji je također simbolizirao Sunce (“Otac i ja smo isti”), obje Marije revno su slijedile.

I onda, ovisno o prilici, na sebe možeš gledati i kao na Sunce i Mjesec, kao na Isusa i Mariju. U nekom trenu ti si štovatelj, i poput Marije posežeš za molitvom jer imaš potrebu obratiti se Bogu, da bi u drugom, kroz meditaciju, shvatio da si svoj vlastiti centar, taj Bog Sunce, izvor svega što jest, a koji kroz tebe progovara.
 

Autor: Daniel Postružin
Svi članci autora: http://indigo-svijet.hr/clanci/dnevnik-indigo-djeteta/
Autorova usluga očitanja duše: http://indigo-svijet.hr/proizvodi/usluge/ocitanje-misije-duse/ocitanje-misije-duse-412/