Malo o motorima...

Datum objave: 21.11.2013

Prije nekoliko godina sam položio A kategoriju. Strah ispitanika se taj dan mogao rezati nožem. Iako su ga svi pokušavali zataškati frajerskim pričama, ja sam se odlučio za drugi pristup. Na strah sam odgovorio mantrom: "OM GANESHA NAMAHA OM. O Bože pomozi da ovo prođem iz prve. Nakon ispita moram na put, a i nemam novaca za ponovna polaganja. Ako padnem bit ću potišten i propast će mi boravak na moru. O Ganesho, moj veseli i vrckavi prijatelju, pomozi mi!"

Ganesh me čuo i odlučio se taj dan dobro zabaviti na moj račun. S obzirom da je motor na kojem smo polagali bio poluispravan, za vrijeme samog ispita motor mi se ugasio, što samo po sebi predstavlja pad. Ne samo da mi se ugasio nego se nakon toga više nije mogao upaliti. Instruktor je bijesno izašao iz auta s kojim me u pratnji ispitivača pratio te me stao doslovce psovati i okrivljavati da nisam u dobroj brzini i da mi se zato ugasio motor. Ja odvraćam da se motor jednostavno ne može staviti u nižu brzinu, što je odgovaralo istini, ma koliko to instruktor nijekao. Znači, nisam ništa kriv. Ta nemila scena završava tako što je instruktor sjeo na motor, a ja sam ga gurao kako bi upalio. Ispit se nastavlja. Preuzimam volan i odrađujem ostatak ispita pitajući se zašto me ispitivač nije odmah usmjerio na poligon, kada sam ionako pao.

"I onda, kakav sam bio?"- s nevjericom prilazim ispitivaču.
"Tak tak. Dvojka."
"Kaj to znači prolaz?"
"Da. Jedva. Ali na poligonu si bio dobar, a i često radiš provjere za vrijeme vožnje."
"Znači prošao sam! Jupi!"

Pravda je pobijedila i nova recka u mojoj vozačkoj bila je vrlo važan korak u mojoj bajkerskoj karijeri. Instruktoru sam, ozarenog lica, odmah oprostio na sceni koju mi je bio priuštio za vrijeme ispita. Iz cijele ove priče oko polaganja naučio sam mnogo. Pobjeda nad neispravnim motorom (kao simbolu životnih prepreka) ojačalo je moje samopouzdanje. Bitno je sudjelovati, no ponekad je važnije pobijediti!

 

Autor: Daniel Postružin
Svi članci autora: http://indigo-svijet.hr/clanci/dnevnik-indigo-djeteta/
Autorova usluga očitanja duše: http://indigo-svijet.hr/proizvodi/usluge/ocitanje-misije-duse/ocitanje-misije-duse-412/