Početna Članci Dnevnik indigo djeteta Kalnik – susret s crnim zmajem

Kalnik – susret s crnim zmajem

Datum objave: 10.04.2015

Maja i ja uskršnje praznike znamo iskoristiti za putovanja i testiranje naših energetskih i geomantijskih sposobnosti. Ovog puta uputili smo se na Kalnik, sat vremena vožnje od Zagreba. Dočekuje nas srednjovjekovna tvrđava koja je u tijeku restauracije i na čiji mi je impresivni položaj srce odmah zaigralo.

Energetski potpis srednjeg vijeka na ovoj je lokaciji još uvijek prisutan i, usporedne radi, puno je snažniji nego na zagrebačkom Medvedgradu.

Pošto nisam bio u nekoj formi odlučili smo se za blažu varijantu hodanja novouređenom poučnom stazom čiji prolazak traje cca 3 sata, kružnog je oblika i uključuje razne stvari poput penjanja na vidikovce, prekrasne livade, ostatke crkve sv. Martina iz 14. stoljeća i arheološko nalazište kuće koja datira još iz vremena Kelta.

No ono nama najvažnije nećete pronaći na opisnim tablama, a to je činjenica da šuma obiluje elementarnim bićima, drveće izgleda kao da će svaki čas progovoriti, sve je prepuno većih kamenih stijena za koje dobijete dojam da imaju ulogu oltara. Pomislio sam da je ovo raj za Pogačnika.

Pošto sam bio na rubu prehlade, sve sam suzdržano promatrao i nisam se energetski miješao, sve dok nismo došli do ostataka crkve.

Šumska staza vodi ravno kroz crkvu i prvo što sam pomislio je da je to fora jer stvara se zgodan turistički efekt, ali pobojao sam se da ide na račun energetskog, jer crkva bi, po svojoj prilici, trebala još uvijek čuvati svoju energiju (energetsko zdanje), a ukoliko je presiječeš stazom ona možda gubi visoku vibraciju zbog učestalog protoka ljudi čija pažnja nije nužno na duhovnom.

U jednom kutu primijetio sam križ, lampaš i kamenu ploču koja služi tome da vjernik može kleknuti i udubiti se u molitvu što je pokazalo da je crkva još uvijek aktivna, a kako sama info ploča i govori, crkva je još prisutna u svijesti lokalne zajednice.

 

E sad, ono što je nama privuklo posebnu pažnju je kamena stijena, djelomično obrađena ljudskom rukom i za koju se smatra da je imala zavjetnu funkciju.

Maja joj je prva prišla s ciljem da se energetski povežu i da iz nje iščita zapise iz prošlosti. Tu se nisam mogao suzdržati pa sam učinio isto. Isti tren otvorilo mi se viđenje energetskog entiteta u obliku crnog zmaja. Nalazio se desetak metara od same crkve i postavljen je kao čuvar ovog mjesta, ali na žalost s funkcijom da blokira pravu svrhu crkve. Ono što je interesantno je to što sam dobio dojam kao da je i sam zmaj zatvorenik, kao da je tamo protiv svoje volje! Nadošla mi je misao kako je ovdje napravljena namjerna energetska blokada i kako je prvotna energetika crkve korumpirana crnim misama, a zmaj je postavljen da održava status quo, poput čuvara zatvora koji je i sam u neku ruku zatvorenik.

Nisam imao volje dalje istraživati i odmaknuo sam se. Majino viđenje se nadovezalo na moje. Ona je pak vidjela razne strahote poput mučenja, ubijanja itd.

Naš je zaključak da je ova crkva "flah", nema nikakvog pozitivnog energetskog protoka i bolje je ne moliti se u njoj. Crkva je jednom riječju – zapečaćena.

 

Od koga, kada i da li se ta situacija može riješiti ovog puta nisam bio voljan energetski utvrđivati. Izrazita hladnoća na koju se nismo dobro pripremili rezultiralo je daljnjim opadanjem moje energije, a kao i da je taj zavjetni kamen učinio svoje, pa su ubrzo uslijedili neki negativni događaji.

Sve je kulminiralo jednim bizarnim telefonskim pozivom nakon čega sam se uzrujao, razbolio i ostatak praznika proveo u izolaciji i saniranju štete.

No Kalnik je mjesto koje ćemo svakako ponovo posjetiti, a tko zna, možda slijedeći put smislimo i neko rješenje za crnog zmaja?

 

Autor: Daniel Postružin
Svi članci autora: http://indigo-svijet.hr/clanci/dnevnik-indigo-djeteta/
Autorova usluga očitanja duše: http://indigo-svijet.hr/proizvodi/usluge/ocitanje-misije-duse/ocitanje-misije-duse-412/