Početna Članci Dnevnik indigo djeteta Kako meditirati na crnu ploču kristala opsidijana?

Kako meditirati na crnu ploču kristala opsidijana?

Datum objave: 04.02.2016

Klijenti koji mi se obraćaju radi očitanja misije duše često dodatno traže da im prenesem i neku duhovnu tehniku ili savjet uz praksu meditacije. Jedna od stvari koju im preporučujem je upravo tehnika koju zadnjih godina osobno radim – meditacija na crnu ploču opsidijana. Možete se slobodno zezati na moj račun i misliti da sam baba vračara, ali ovaj sustav funkcionira!

 

Ako pojedinac posjeduje psihičke sposobnosti, može doista u kristalnoj kugli ili ploči vidjeti budućnost ili primiti odgovor na razna pitanja.
Po principu ‘kako gore, tako dolje’, kristal je istodobno i sredstvo pomoću kojeg stupamo u kontakt sa Sveznanjem i sam izvor Sveznanja koje je zapisano u njegovoj energetsko-staničnoj strukturi.

Poznati autor Lobsang Rampa objašnjava kako fokusiranjem kristal preuzima ulogu ekrana na koji se usmjeravaju zračenja našeg trećeg oka i zatim vraćaju nazad. Budući da je čitavo znanje prisutno u nama, kristal koristimo kao instrument koji nam, pomoću prirodnih zakona, daje informacije koje već zapravo znamo. Upravo na tom principu funkcionira i korištenje kristalne ili staklene kugle, linge, posude s vodom ili crne ploče.

Najbolje je da kristal na koji ćemo raditi fokus bude crne boje, a ja osobno koristim opsidijanovu ploču / zrcalo.

Ista ovakva ploča može se nabaviti putem donjeg linka, a pakiranje uključuje i prizmatični kristal.

http://indigo-svijet.hr/proizvodi/kristali/ostalo/magicno-zrcalo-meditacijski-set-s-opsidijanom-i-gorskim-kristalom-420/

Opsidijanovo zrcalo i gorski kristal u kombinaciji služe kao pomoć tijekom meditacije i djeluju kao prirodna pojačala za razvoj duhovnih sposobnosti. Uslijed laganog držanja pozornosti na crnoj ploči smanjuju se ometanja vanjskog svijeta, a držanje gorskog kristala ili njegovo smještanje u krilo, čim bliže prvoj čakri, pojačava osobnu energiju i usmjerava tok prane prema gore.

Iako ploča opsidijana dolazi s pripadajućim stalkom, osobno je tijekom meditacije radije držim u ruci jer se time stvara prisniji kontakt.

Jednake rezultate postižem i kada ploču držim čim bliže očima i čelu ili kada je smjestim u krilo.

U osnovi samo držim laganu i nenapornu pažnju na površinu ploče. Gledam poluzatvorenih očiju, uz normalno treptanje. Iz razloga jer ploča doslovno služi kao zrcalo, dobar je trik malo je ukositi kako tijekom meditacije ne bi reflektirala naše lice, a što bi moglo ometati pažnju.

Ništa se ne sili, ne treba jaka koncentracija, očekivanje i slično. Ne radi se nikakva vizualizacija. Može se slobodno na početku meditacije postaviti neko pitanje, no ne treba siliti primanje odgovora. Svaka meditacija je priča za sebe i tu nema nekog posebnog pravila.

Ono što se događa je da nakon nekog vremena počinje "zrcaljenje", može doći do raznih uvida, čišćenja emocija (plakanja) te viđenja bliže budućnosti, rješenja za neki problem, doživljaja prisutnosti itd.

Prilikom blagog fokusiranja najprije postajemo svjesni svojeg tijela, svake napetosti, lošeg držanja, ukočenosti u vilici, preplitkog disanja... i tu je sugestija da jednostavno produbimo disanje i po potrebi ga usmjerimo u napeta područja.

U ovoj se fazi, kako god bilo, nećemo predugo zadržavati jer ubrzo dolazi do zrcaljenja uma - misli i emocija. Kada osoba krene s ozbiljnim meditacijama, često ima dojam kako ima više misli nego inače. No nije riječ o tome da se povećao broj misli već osoba jednostavno do tada nije bila svjesna sadržaja svog uma. Zato joj se čini kao da je misli "bombardiraju", no one su u zbilji neprestano tamo, negdje u pozadini i troše vitalnu snagu.

Ono jako bitno je osjećaj dubokog mira koji dolazi uslijed promatranja misli i emocija koje ti se sada čine nekako izdvojene, kao da su na ekranu. Mir dolazi spontano uslijed tvoje uloge promatrača, i ti kao da si iskoračio sa strane i nenaporno promatraš što se zbiva. Ta distanca - to je ono što se traži.

Poanta meditacije je u blagom promatranju, to je ključ svega. Znači, ne smije čak ni postojati želja o tome da imaš malo emocija ili misli.

U zadnjoj fazi može doći do doživljaja čiste svijesti, intuitivne spoznaje, viđenja budućnosti ili kreativnog rješenja (aha efekt) za neki konkretan problem koji imamo. Misli mogu postojati, ali su bistre, smislene, povezane i konkretne, a um služi svojoj pravoj svrsi.

Ukoliko se za vrijeme meditacije javlja jaki nagon za spavanjem to može sugerirati sljedeće:

- ušao si u područje koje je do sada bilo neosviješteno
- nesvjesno opet preuzima ulogu i uvlači te na staru poziciju (obrambeni mehanizam koji te čuva od neke neugodne emocije koja je pohranjena "pod tepih")
- javlja se otpor promjeni (vrlo raširena pojava koja zahtijeva zaseban članak)
 

No isto tako moguće je i da se uključuje prirodni mehanizam samoiscjeljenja (delta stanje svijesti), što samo po sebi nije loše.


Cilj je biti uporan, nastaviti s redovnom praksom meditacije i "probiti nesvjesticu".

Trajanje meditacije možeš odrediti prema osjećaju, no napominjem da je šteta prekinuti je na prvi znak unutarnje nelagode koja izbija na površinu, jer ćeš propustili njenu integraciju i mir koji nakon toga dolazi.


Da rezimiramo:

  • Sve znanje je u nama.
  • Postoje pomagala koja to znanje mogu reflektirati. To mogu biti tarot, anđeoske i psihološke karte, kristali, visak, shiva linga itd.
  • U našem primjeru koristimo crni kristal - izglačano zrcalo opsidijana visoke kvalitete.
  • Kristal se od navedenih pomagala razlikuje po tome jer sam po sebi također sadrži sve znanje svijeta.
  • Meditacija se radi putem lagane i nenaporne pažnje na površinu kristala. Na početku meditacije možemo postaviti neko pitanje ili namjeru.
  • Ovaj će postupak zrcaliti naše fizičko, mentalno i emocionalno stanje. Nakon "probijanja barijere" ulazimo u stanje čiste svijesti i intuitivne spoznaje.
  • Popratni efekt meditacije je duboki mir i fizička opuštenost. Mi smo postigli stanje prisutnosti.

 

Autor: Daniel Postružin
Svi članci autora: http://indigo-svijet.hr/clanci/dnevnik-indigo-djeteta/
Autorova usluga očitanja duše: http://indigo-svijet.hr/proizvodi/usluge/ocitanje-misije-duse/ocitanje-misije-duse-412/