Inicijacija

Datum objave: 04.06.2013

Filmovi, glazba i knjige mogu biti jaki duhovni "okidači". U miru svoje sobe gledao sam jedan japanski film s izuzetnom scenografijom borilačkih vještina i pričom o ljubavi i časti. Završna scena u kojoj glavni junak dozvoljava da bude ubijen i pritom oprašta svojim krvnicima nešto je probudila u meni. Dok mi suze naviru na oči, otpuštam nakupljenu tugu uzrokovanu povredama koje sam doživio u svojim emotivnim odnosima. Osjećam veliko oslobađanje i pritom iskreno u sebi opraštam tim osobama.

Prihvaćam da su se te situacije dogodile s razlogom. Odlučio sam se otuširati. Dok me topla voda umirivala nenadano sam upao u prošireno stanje svijesti. Rečeno je da učitelj dolazi onda kada je učenik spreman, a izgleda da se moja spremnost očitovala u upravo proživljenom iskustvu opraštanja. Na duhovnom planu primijetio sam kako me okružuje ljubičasta energija. Kontakt sa tom energijom ubrzao je rad mog srca i potisnuta tuga se oslobađala kroz suze. Tada sam unutarnjim okom ugledao uzašlog majstora St. Germaina kako mi dostojanstveno prilazi. U ruci je nosio mač i osjetio sam kako sve odiše svetošću.

St. Germain je podigao mač i krstio me na način da je oštricu mača položio na moje desno rame, zatim na lijevo i naposljetku na vrh glave. Osjetio sam kako voda iz tuša ima funkciju svete vode Kristovog krštenja. St. Germain je potom nestao, ostavivši me mirnog i spokojnog.

Pri povratku u sobu imao sam jaku potrebu za meditacijom. Čim sam sklopio oči počele su mi pristizati razne informacije i uvidi u obliku pojačanih misli, emocija i direktne spoznaje.

Rečeno mi je da tek kada se u potpunosti pomirimo sa svijetom (kada oprostimo ljudima koji su nas povrijedili), prekidamo ulogu žrtve i postajemo zaštitnici i pomagači svijeta.
Uzvišena je to zadaća koju je potrebno zaslužiti kroz niz testova vođenih od strane uzvišene duhovne hijerarhije, a često nam tek nakon položenog testa bude otkriveno da smo i bili testirani. Ljutnja, mržnja, ljubomora i pohlepa također moraju biti očišćene. Ono što se zahtijeva je čisto srce spremno na nesebično služenje istini. Istina je spoznaja jedinstva s Bogom, spoznaja Boga. Bog jest istina.

Osnovni uzrok patnje u svijetu predstavlja upravo osjećaj odvojenosti od Boga. Iako postoje mnogi koncepti Boga, kao i ljudi koji ne vjeruju u njega, u osnovi svi boluju od istog sindroma- osjećaja odvojenosti. Ta je odvojenost nesvjesna i očituje se na bezbroj načina. Strah, agresija i sebičnost samo su neki od njih. No u povijesti svijeta uvijek su postojala bića koja su transcendirala iluziju odvojenosti.

Nosioci i zaštitnici ove istine su, zapadnom svijetu vrlo poznati, Isus i St. Germain.
Obojica su dostigli razinu Kristove svijesti i sada nas pozivaju da im se pridružimo. Oni danas djeluju sa astralnih nivoa, na raznim zadacima čiji je sadržaj često obavijen tajnom.
Kristova svijest je stanje spoznaje našeg jedinstva s Bogom. Ta svijest je simbolizirana mačem koji na svojoj drški ima ljubičasti kristal koji predstavlja transformaciju svijesti koju npr. možemo postići posredstvom tehnike ljubičastog plamena. Mač, dakle, nije fizičko oružje, već simbol nove razine svijesti s koje djeluju ratnici svjetla.

Oružje Krista je samilost i beskrajna ljubav iza koje stoji neopisiva snaga. Kada se naša svijest natopi Bogom mi također postajemo Krist i postajemo mač, njegovo oružje. Mi postajemo obogotvoreni ljudi. Naše se služenje sastoji u tome da spoznaju istine o jedinstvu s Bogom širimo i dajemo svijetu. To, dakako, nećemo raditi na agresivni način već indirektno, putem projiciranja energije, vizualizacija i molitvi te izražavanje vlastite radosti i ispunjenosti.

Znači, samo kroz istinsko opraštanje osobama koje su nas izdale i povrijedile mi postajemo sposobni nositi i koristiti ovaj simbol mača. Nekoliko je načina njegove upotrebe kroz vizualizaciju.

Zračenje kristala može se usmjeriti u određenu čakru ili aspekt koji želimo iscijeliti kod sebe. Ako se zračenje kristala usmjeri prema van na taj ćemo način blokirati štetnu energiju i oko sebe stvoriti sigurno zaštitno polje. Snop zračenja također možemo usmjeriti na druge ljude ili situacije. Ljubičasta zraka transformira tamu u svjetlo i uklanja negativne (karmičke) obrasce.

 

Autor: Daniel Postružin
Svi članci autora: http://indigo-svijet.hr/clanci/dnevnik-indigo-djeteta/
Autorova usluga očitanja duše: http://indigo-svijet.hr/proizvodi/usluge/ocitanje-misije-duse/ocitanje-misije-duse-412/