Početna Članci Dnevnik indigo djeteta Dvije učinkovite metode za postizanje svjesne astralne projekcije

Dvije učinkovite metode za postizanje svjesne astralne projekcije

Datum objave: 11.04.2017

Čitajući neke knjige na ovu temu i u svojim osobnim istraživanjima otkrio sam da astralnu projekciju nema smisla ni pokušavati iz budnog stanja. Uvijek ju treba inicirati ili iz običnog sna, ili iz lucidnog sna.

Metoda 1: Naredba podsvjesnom umu za postizanje direktnog iskustva astralne projekcije

Najednostavniji način za postizanje svjesne astralne projekcije je putem davanja naredbe podsvjesnom umu, koju treba napraviti netom prije spavanja u ovoj formi:

ZAPOVIJEDAM SVOJEM PODSVJESNOM UMU DA ĆU SE NOĆAS PROBUDITI U SNU, U SJEDEĆEM POLOŽAJU, POGLEDATI SVOJE DLANOVE I POSTATI SVJESTAN SVOG PRAVOG VANTJELESNOG ISKUSTVA.

Od djetinjstva sam primijetio da kada prije spavanja poželim točno određeno vrijeme za buđenje, to se u minutu i događalo. Po tom principu možemo sebe programirati i za postizanje svjesne astralne projekcije. Navedenu formulu nemoj mijenjati, drži se njene forme i budi uporan kroz duži period.    

Također je bitno da se naučiš spavati na leđima, jer to je položaj iz kojeg se radi astralna projekcija. (i obratno, kada želiš zatvoriti astralne sfere, spavaj na boku.)

Ključni moment osvještavanja projekcije je dio gdje gledaš u svoje ruke i dlanove, jer u suprotnom, ako ti je pogled usmjeren negdje drugdje, mogao bi pomisliti kako si se doslovno probudio i kako  fizički sjediš pa nećeš ni osvijestiti bivanje u astralnom tijelu. No, gledajući u ruke, primijetit ćeš kako tvojim rukama prolaze energetske silnice i boje, vidjet ćeš kretanje energije i ta neobična pojava će te podsjetiti da se zapravo nalaziš u svom astralnom tijelu. Slijedeći korak mogao bi biti taj da počneš istraživati prostor svoje sobe i bližu okolicu, a sve vođeno tvojom mišlju. Samo jedna misao dovoljna je i da se vratiš nazad u svoje fizičko tijelo.

Iz mog iskustva, astralni prostor nikad neće biti u potpunosti identičan fizičkom, Također možeš čuti i razne zvukove, glazbu, iskustvo turbulentnog kretanja u tunelu, a po povratku u tijelo bi mogao čuti šištanje i doživjeti privremenu paralizu fizičkog tijela, prije no što ga opet uspiješ pokrenuti. Prilikom jedne astralne projekcije jasno sam čuo zujanje struje u zidovima.


Metoda 2: Lucidan san kao “odskočna daska” za postizanje svjesne astralne projekcije

Lucidan san je daleko lakše postići negoli astralnu projekciju. Lucidan san je onaj san u kojem si svjestan da sanjaš. Jednom kada osvijestiš da sanjaš, sve što trebaš je postaviti si ovo pitanje:

GDJE JE SADA MOJE FIZIČKO TIJELO?

Ovo pitanje omogućit će da u djeliću sekunde počneš promatrati svoje fizičko tijelo “odozgora”, iz svog astralnog tijela.

A kako postići lucidan san? U tu svrhu proizveo sam brainwave CD/MP3 Anemona - Astral projection & lucid dream. Također, to se iskustvo može inicirati i gore spomenutom naredbom (jer izglednije je da ćeš postići lucidan san, negoli direktno iskustvo astralne projekcije), te upornim i gorljivim razmišljanjem o ovoj temi.

No prije svega, zamolio bih te da pitaš sebe zašto uopće želiš astralnu projekciju? Koji je tvoj cilj? Kamo i zašto želiš ići?  Svakako zazovi anđele i vodstvo, neka te oni vode i usmjere u ovom iskustvu.

Autor: Daniel Postružin