Dodir Tibeta

Datum objave: 04.06.2013

Uoči dolaska Dalai Lame u Hrvatsku počeo sam seriju istraživanja gdje sam ispitivao utjecaj tkz. brainwave glazbe na induciranje raznih stanja svijesti. Ispočetka sam postojeću (pop) glazbu prebacivao u razne frekvencije, a nakon što sam shvatio osnove kreiranja brainwave glazbe, odlučio sam napraviti vlastiti CD.

Rad na prvom CD-u bio je nezaboravan. Cijelog tog jutra sam razmišljao o najavljenom dolasku Dalai Lame u Zagreb i svom stavu prema njemu. Pošto sam više dodira imao s nekim drugim duhovnim učiteljima, iznenadila me poruka koja mi je došla prilikom popodnevne meditacije. U njoj sam dobio jasne upute o tome kako treba napraviti skladbu pod nazivom „Touch of Tibet“ (Dodir Tibeta). Ta će skladba biti svojevrsni energetski poklon dobrodošlice Dalai Lami prilikom njegovog gostovanja u Zagrebu.

Nakon meditacije nije bilo druge nego primiti se posla. Sada kada razmišljam o tome danu jasno mi je da je neka viša sila kroz mene kreirala tu skladbu. Gustoća prisutne energije i lakoća s kojom sam to tehnički odradio je bila zapanjujuća. Prilikom prvog preslušavanja moj tadašnji cimer Saša doslovce je pobjegao iz kuće. Samo je provirio glavu u moju sobu i rekao – „Čovječe, ovo je vrlo jako! Ne mogu izdržati tu energiju, moram ići trčati.“

Od srca sam se nasmijao. Bio sam potpuno opijen i sretan, zatvoren u svojoj podrumskoj sobi prožetoj svetom energijom Tibeta. Za razliku od mnogih prijašnjih dana kada sam se osjećao potpuno sam, ovaj put Bog je za mene bio stvaran i prisutan.
Kao što kaže sam naziv skladbe „Touch Of Tibet“ (Dodir Tibeta) Sašu i mene je Tibet tu večer doslovno dodirnuo. Ta energija, taj dodir, utkan je u sâm CD, tako da dan danas uživam kada čujem prekrasna iskustva svojih slušatelja.

 


Nekoliko dana kasnije uslijedilo je gostovanje Dalai Lame. Dom sportova bio je prepun. Bespomoćno smo se ogledavali ispred ulaza u dvoranu jer šanse da dođemo do karte bile su gotovo nikakve. Pomirio sam se u sebi da ipak neću vidjeti Dalai Lamu i tada se desilo čudo. Sami od sebe prilaze nam neki ljudi i nude nam dvije karte pošto su odustali od predavanja. Moja tadašnja djevojka i ja ulazimo ozarenog lica.

Gužva je nesnosna, visimo jedni po drugima i nakon što smo se nekako uglavili počinje predavanje. Na moje iznenađenje energija se brzo zavrtila i odjednom upadam u prošireno stanje svijesti. Preda mnom se spontano otvara jedan od mojih prošlih života. Živim u tibetanskom samostanu. Na kamenom platou, pored naše male skupine veselih redovnika sjedi učitelj - nitko drugi nego jedna od prijašnjih inkarnacija Dalai Lame, ovog istog Dalai Lame koji upravo drži predavanje u Zagrebu! Kreiranje „Touch of Tibet-a“ sada je poprimila svoj puni smisao. Dalai Lama je jedan od mojih učitelja iz prošlih života!

Na mentalnom ekranu pozorno promatram što se zbiva - učitelj nam u tom prethodnom životu drži vrlo ozbiljno predavanje. Govori nam o našim budućim inkarnacijama na Zapadu, o tome kako ćemo se rađati u najnižim uvjetima kako bi osobno iskusili patnju i materijalno sljepilo koje je obuzelo zapadnjake, te je prorekao da ćemo se nakon nekoliko takvih života ponovno probuditi u svojoj pravoj prirodi. Samo onaj tko je patio može razumjeti patnju drugih. To istinsko razumijevanje dobiveno kroz vlastito iskustvo omogućuje nam i opunomoćuje nas da pomognemo ostalima koji još uvijek pate. Izlaz iz patnje postoji, dimenzija življenja lišena patnje postoji, a mi ćemo predstavljati živući primjer.

Paralelno postojanje na Tibetu iščezava i opet se nalazim u dvorani zagrebačkog Doma sportova. Dobar dio „stvarnog“ predavanja nisam čuo, ali su se zato učiteljeve riječi iz prošlog života urezale duboko u mene.

Na izlazu iz dvorane presreće nas skupina mladih ljudi, pripadnika kršćanske crkve. „Znate li vi da Dalai Lama služi Sotoni i da je yoga zlo? Mi vas možemo spasiti toga“.

„Da, svakako“ - odgovaram i ne upuštam se u raspravu. U tim mladim ljudima primjećujem strah. Jasno mi je da su žrtve programiranja i da su dobili direktivu da zaskaču nas „krivovjernike“. Pitao sam se koliko će još biti potrebno da i oni iskuse pravu istinu? No tko zna, možda su to samo neki od moje duhovne braće s Tibeta koji se još uvijek nisu sjetili našeg davnog dogovora?

Uz "Touch of Tibet" uskoro sam završio još dvije skladbe i kompletirao CD pod nazivom "Meditative and healing music" . Iako nije bio namijenjen za prodaju, pozitivna iskustva mojih prijatelja ponukala su me da ga ipak ponudim javnosti. Bio je to prvi u nizu Anemona brainwave CD-ova.

Svojevrsnu premijeru CD je doživio prilikom gostovanja Nealea Donalda Walsha, autora serijala "Razgovori s Bogom". Za vrijeme njegove radionice u zagrebačkom hotelu Astoriji, svirala je pozadinska glazba. Pošto se Walshu ta glazba nije dopala (ne smijem reći o kojem autoru se radilo), sjetio sam se da u ruksaku imam primjerak svog CD-a. Walsh je ovaj put bio vrlo zadovoljan i tako je radionica za pedesetak prisutnih odrađena uz zvučnu "podršku" Anemone, a jedan primjerak CD-a sam mu kasnije i uručio kao poklon.

Slijedeće jutro, prilikom upriličenog oprosta u hotelskoj sobi, Walsh je bio vidno potresen. Prije samog sastanka gledao je vijesti na satelitskoj televiziji. Negdje na istoku, vodio se još jedan bespotreban rat, a ljudskih žrtava bilo je mnogo. Walsh je, vidno žut u licu, tiho prošaptao : "Moramo spriječiti da se ovo i dalje događa".

Srca nas desetak prisutnih su se ujedinila u dubokoj tuzi koja je protresla naša bića.

 

Autor: Daniel Postružin
Svi članci autora: http://indigo-svijet.hr/clanci/dnevnik-indigo-djeteta/
Autorova usluga očitanja duše: http://indigo-svijet.hr/proizvodi/usluge/ocitanje-misije-duse/ocitanje-misije-duse-412/