Blagoslov Avatara

Datum objave: 28.05.2017

Sanjao sam Babu. Izgledao je naprosto veličanstveno, pun energije koja je izbijala kroz crne, duboke oči.

 

Meni neki nepoznati ljudi i ja sjedili smo na podu dvorišta moje kuće. Baba je šarao pogledom i činilo se kao da mene izbjegava. No ja sam  znao da je to njegova lila i netremice sam ga promatrao. U jednom trenu Baba je nasmiješen bacio nekoliko kamenčića i prvi je pao meni u ruke. Nakon toga dobio sam još dva, i bilo je jasno da je prvi namjerno bacio meni. Nakon toga podijelio nam je i kristale. i rekao kako svi moramo leći na leđa i jedan kristal staviti iznad glave kako bi nam pomogli u vezi zdravlja. Ja sam imao punu šaku kristalića, bili su nevjerojatno lijepi i šareni. No, za razliku od prisutnih ja nisam legao. Shvatio sam da bih time svoja stopala usmjerio direktno prema Babi i to mi se učinilo neprimjereno, jer negdje sam čitao kako noge i stopala ne valja usmjeravati prema Učitelju, jer je to odraz nepoštovanja. Umjesto toga, sve sam kristale spremio u džep i nastavio promatrati Babu.

Tada se Baba okreće k meni, a ja se osjećam potpuno opušteno i bez treme. Baba sjedi u mom dvorištu, a ja čak nisam ni uzbuđen! Baba se naginje prema meni vidno zadovoljan i ponudi mi da ja vodim meditaciju koja se spremala. U kutu dvorišta bio je postavljen mali oltar sa svijećom i nakon nekoliko trenutaka razmišljanja pristao sam. Baba mi tada kaže kako ga je nazvao… i rekao da nam on (Baba) pomogne. Ja nisam dobro čuo ime osobe i pitam Babu - Tko Baba? Tko te zvao? Đuro (Despot) te zvao?

Baba potvrdi. Ja sretno uzviknem kako je Đuro zvao i nešto se s Babom dogovarao u vezi mene! Baba ponovi kako je Đuro zvao i zatražio pomoć za svog partnera (tj. mene), i sada mi on daje blagoslov da vodim meditacije.

Sretno sam stiskao kristale u rukama i molio da, kada se probudim, kristali ostanu uz mene, kao fizički dokaz da ovo nije običan san.

Nakon buđenja kristali nisu bili tu (oh, koja bi to bila meterijalizacija), ali u meni se javila jedna nova razina unutarnje sigurnosti.

Svi mi moramo shvatiti da je Bog naš najbolji prijatelj i učitelj. Osvještavati i  razvijati bliski odnos s Bogom je smisao života.

Daniel Postružin
Ostale članke iz 'Dnevnika indigo djeteta' potraži na: 
http://indigo-svijet.hr/clanci/dnevnik-indigo-djeteta/