Početna Obavijesti iz Indigo svijeta

WESAK CEREMONIJA: distribucija visokih frekvencija Svjetla - veliki prozor za masovno prosvjetljenje

Datum objave: 13.04.2010

Oglašivač: Krešo Lušičić

Wesak festival - veliki prozor za masovno prosvjetljenje
Nekoliko osnovnih crtica o značenju Wesaka:

Wesak je najvažniji od svih festivala Uzašlih Majstora koji se održavaju u toku godine. Vezan je uz puni Mjesec u razdoblju vladavine Bika, kada čovječanstvo prima najvišu moguću vibraciju i frekvenciju Svjetla.

Wesak je festival Lorda Buddhe na kojem se slavi njegovo rođenje, njegovo pristupanje bratstvu (Velikom bijelom bratstvu) i njegovo Uzašašće.

Wesak je također vrijeme kada se preko Lorda Maitreye, Lorda Buddhe i Lorda Mechizedeka, našeg Univerzalnog Logosa, iniciraju učenici na Zemlji, odnosno, svi uključeni u ceremoniju dobivaju blagoslove za veliko ubrzanje prosvjetljenja (Uzašašća).

Wesak je doba velikog preporoda, prosvjetljenja, obnove i slavlja.

Kvalitetu energije u Wesak ceremoniji možemo nazvati "snagom prosvjetljenja", koja je tako jaka i nadmoćna da se treba iskoristiti za spajanje grupa i grupni rad općenito, jer se za vrijeme Wesaka festivala otvara veliki prozor za masovno prosvjetljenje (Uzašašće) koje se može desiti na planetarnom nivou.


Program susreta:

Susret je baziran na praktičnom, meditativnom radu. Nekoliko meditacija pripremaju svakog prisutnog za svrhu susreta: obredna aktualna meditacija Wesak ceremonije, za vrijeme koje sudionici u svojim duhovnim tijelima, u grupnoj MER-KA-BI (spiritualno prostorno/vremensko vozilo) odlaze u Wesak dolinu smještenu u Himalajama i tamo primaju energiju Uzašašća i blagoslove Uzašlih Majstora.


Preporuke:

Preporučujem doći na seminar u udobnoj odjeći (papuće ili deblje čarape) te ponijeti bocu vode (banane ili nešto slično za one koji bi mogli ogladnjeti).


Cijena:

200 kuna


Voditelj:

Krešo Lušičić
www.kresolusicic.com


PREDBILJEŽBE SU POTREBNE!

Kontakt broj: 099 36 919 63
e-mail: kreso.lusicic@zg.t-com.hr


VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA:

Subota, 27. 04. 2013.
Od 09:00 do 14:00 sati
Dvorana u dječjem vrtiću 'Potočnica'
Ulica grada Vukovara 18, Zagreb

Vrtić se nalazi između trešnjevačkog placa i Savske, iza zgrade 'Crosco'.


Osnovno o Wesaku:

Wesak, veliki festival Istoka koji služi da se pokaže solidarnost Istoka i Zapada, je najvažniji od svih festivala Uzašlih Majstora koji se održavaju u toku godine.

Vezan je uz puni Mjesec u razdoblju vladavine Bika, kada čovječanstvo prima najvišu frekvenciju Svjetla.

Wesak je događaj koji prati astrološki ciklus i održava se svake godine; nije nešto što se zbilo stoljećima ranije, pa se slavi na način podsjećanja, mada ga u tom smislu slavi većina religija.

Wesak festival je festival Lorda Buddhe na kojem se slavi njegovo rođenje, njegovo pristupanje bratstvu i njegovo Uzašašće. Buddha se ovdje javlja kao savršen izraz božjeg aspekta mudrosti, utjelovljenje svjetla i božanske svrhe. Kroz Buddhu teče božja mudrost, a kroz Krista i Maitreyu božja ljubav manifestira se čovječanstvu. Ovaj festival povezuje djelovanje Lorda Buddhe i Lorda Maitreye simbolično i doslovno.

Termin Wesak se odnosi na Wesak dolinu u Himalajama, gdje se svake godine u određeno vrijeme okupljaju svi Uzašli Majstori na unutarnjim i vanjskim razinama kako bi sudjelovali u ovoj svetoj ceremoniji. Za vrijeme punog Mjeseca u razdoblju Sunca u Biku, Allah Gobi - Manu, Lord Maitreya – planetarni Krist i Saint Germain - Mahačohan stoje u formaciji trokuta oko zdjele vode položene na kristal. Buda se pojavljuje i lebdeći iznad zdjele s vodom prenosi kozmičku energiju kroz vodu i preko Lorda Maitreye je dalje dijeli Duhovnoj Hijerarhiji, učenicima i inicijantima te novoj grupi posvećenih služenju Svijetu. Na kraju ceremonije voda se dijeli svima prisutnima.

Wesak je također vrijeme kada se preko Lorda Maitreye, Lorda Buddhe i Lorda Mechizedeka, našeg Univerzalnog Logosa, iniciraju učenici na Zemlji.

Wesak je doba velikog preporoda, obnove i slavlja. Kvalitetu energije možemo nazvati "snagom prosvjetljenja". Ova energija isijava iz božjeg srca i povezana je s božjim razumijevanjem i božjim aspektom ljubavi/mudrosti. Na planetarnom nivou to daje novu inicijativu i impuls pokretu učenja i podučavanja. Utječe na formiranje novih stavova o vrijednostima, literaturi, štampi, radiju, TV, itd.
Ove snage prosvjetljenja su tako jake i nadmoćne na Wesak da je to razlog za spajanje grupa i grupni rad općenito, jer za vrijeme Wesaka se otvara veliki prozor za masovno prosvjetljenje koje se može desiti na planetarnom nivou.

Za vrijeme ceremonije Buddha izgovara maha mantru i postaje agens apsorpcije za snagu Prve zrake – Zrake volje/moći. Zatim koristi magnetičnu moć Druge zrake – Zrake ljubavi/mudrosti kako bi sebi privukao tu snagu. Drži je čvrsto i zatim preusmjerava Lordu Maitreyi koji je primajući agens ove energije. Ova energija se zatim raspodjeljuje na sedam čohana i njihove ašrame kako bi se sedam puta izrazila i usmjerila u svijet.

Svi učenici i inicijanti na Zemlji pozvani su u Wesak dolinu prisustvovati ovoj svetoj ceremoniji, proslavi i veselju. To je vrijeme kada mogu doći pred Lorda Buddhu, Lorda Maitreyu i Sanat Kumaru dati svoj zavjet služenja i primiti specijalni blagoslov.

Djwhal Khul je izjavio: "Namjera je Lorda Buddhe i Krista da u svakoj zemlji bude netko kao njihov predstavnik u vrijeme ovog festivala, kako bi se raspodjela spiritualne energije od prvog velikog aspekta ili Zrake usmjeravala od Buddhe do Krista, a zatim od Krista do onih inicijanata na Zemlji koji mogu biti pod pokroviteljstvom i mogu djelovati kao kanali za direktno strujanje energije.
Niti jedna cijena koju treba platiti nije prevelika da budete korisni Spiritualnoj hijerarhiji u vrijeme punog Mjeseca u razdoblju vladavine Bika, u vrijeme Wesak festivala; niti jedna cijena nije previsoka da bi se ostvarila spiritualna iluminacija koja je moguća posebno u to vrijeme."


Wesak ima četiri osnovne funkcije:

- Dokazati Kristovu kontinuiranu prisutnost na Zemlji.
- Fizički potvrditi solidarnost i ispravnost Istočnog i Zapadnog pristupa Bogu.
- Stvoriti točku spajanja i mjesto sastanka za one koji svake godine doslovno i simbolično povezuju Kuću Očevu, Kraljevstvo Božje s čovječanstvom.
- Demonstraciju prirode Kristovog djelovanja u svojstvu velikog, odabranog posrednika između vodstva Spiritualne hijerarhije, učenika i inicijanata na Zemlji. On iskazuje zahtjev Hijerarhije da se prepozna činjenica da Kraljevstvo božje postoji ovdje i sada.


Ciljevi Wesaka su:

- Prijenos energije prema čovječanstvu koja će stimulirati duh ljubavi, bratstva i dobre volje.
- Spajanje svih ljudi dobre volje u odgovarajuću integriranu cjelinu
- Zaziv i odgovor određenih kozmičkih bića, ukoliko su prethodni ciljevi postignuti.SVI SU DOBRO DOŠLI!

NAMASTE!
www.kresolusicic.com