Početna Obavijesti iz Indigo svijeta

Poziv na Dan neokulture

Datum objave: 08.06.2010

Oglašivač: dvostruka.duga.d.o.o

Vrijeme: subota, 12. lipnja, početak u 09:00 sati
Mjesto: Centar za neokulturu, Badličan
Organizator: Udruga Umjetnost davanja, www.umjetnost-davanja.hr

Suvremeni svijet je ispunjen nasiljem i prijetnjama uništenjem svemu što nije ljudsko. U posljednje vrijeme postaje jasno da su se te prijetnje okrenule protiv samog čovjeka – ratovi, glad, ekološke katastrofe, politički i socijalni nemiri. Još se uvijek nadamo spasu, iako uglavnom slježemo ramenima smatrajući da je u prirodi čovjeka da bude takav.

No, da li je to tako? Da li je priča o čovjeku doista priča o nasilniku i grabežljivcu? Da li je priča o ljudskoj civilizaciji priča o krvi i osvajanju? Posljednjih nekoliko tisuća godina doista jeste. Ali, što biste rekli kad bi vam netko ispričao drugačiju povijest od one koju ste učili u školi? Da li biste mislili isto o čovjekovoj prirodi kad bi povijesni dokazi odjednom pokazali da je on sposoban tisućama godina živjeti u miru?Kad bi netko dokazao da prvobitni razlog i motiv čovjekova razvoja te njegova otkrivanja znanja, kulture i civilizacije uopće nije nasilje, osvajanje ili obrana, da li bi vaš svjetonazor bio isti? Kad bi se pokazalo da je glavni pokretač čovjekova razvoja bila brižnost, ljubav, ljepota, uživanje i istraživanje – kakva bi bila vaša reakcija?

Ako vjerujete u bolji svijet, dapače promičete ideju boljeg svijeta, pridružite nam se na Danu neokulture.

Zamislili smo cijelu manifestaciju kao sajamsko – edukativni dan na kojem ćemo pokušati promovirati ideje, pojedince i tvrtke koji promiču zelenu energiju, ekologiju, zdrav život, prava životinja, kulturne vrijednosti stvaralaštva i umjetnosti, nenasilje, društvenu i spolnu ravnopravnost te ravnopravnost vrsta (nespecizam), cjeloživotno učenje, organizaciju novih društvenih zajednica na temelju načela partnerstva, suradnje i nehijerarhije te istraživanje i razvoj vlastitih potencijala.

Osim toga, tijekom cijelog dana moći ćete razgledati štandove naših gostiju, upoznati se s njihovim proizvodima te čuti niz zanimljivih predavanja i prezentacija.Pripremamo i fino vegansko varivo te kolače za ručak, a pozivamo i vas da prema želji pridonesete proslavi okusa svojim vege specijalitetima (voćem, kolačima, slasticama za koje molimo da budu bez sastojaka životinjskog porijekla).

Kotizacija iznosi 100,00 kn i uključuje ručak, sudjelovanje na svim predavanjima te poklon u obliku postera labirinta prema izboru.

Prijava je obavezna na 040-347-343 ili na info@umjetnost-davanja.hr

Dobrodošli, budite naš gost i slikajte s nama ljepši i sretniji svijet!


Program:

9:30 O umjetnosti davanja, Aleksandra Hampamer

10:00 Neokultura, predavanje, Adrian Kezele

11:00 Zašto volimo nezdravu hranu?, dr. Željka Lovrić

12:00 Grad labirinata – izvor snage, suosjećanja i svjetla, Sjajna Kranjec

13:00 Ručak

14:00 Šetnja Gradom labirinata

15:00 Zajednica u gradu, Nenad Maljković

16:00 Lijepi kao priroda, Zorica Blagaić

17:00 Uništenje na tanjuru – hrana i ekologija, Vedran Romac

18:00 Hrvatska sutra- Partnerstvo EKOnomije i EKOlogije – Goran Stojanović

............................................

19:30 Gost dana: prof.Ljubomir Miščević, dipl.ing.arh, predstavnik Hrvatske u EU PASS-NET projektu – predavanje na temu Arhitektura kao energana