Newsletter
banner
pocetna magazin anemona orgon webshop kontakt oglasavanje

 • I AM UNIVERSITY
 • Anemona: Astral projection & lucid dream CD
 • Posjet posvecenih Babajijevih Paduka Hrvatskoj 2.9.-6.9.2010.
 • I AM UNIVERSITY
  I AM UNIVERSITY
  01.07.2010
  Internacionalna akademija cjelovitog osobnog razvoja

  Poziv na upis

  I AM University, kroz cjelovit pristup baziran na metodama transpersonalne psihologije te na drevnim i suvremenim naprednim tehnologijama proizaslih iz ezoterijskog znanja Bijele okultne znanosti, sluzi kao vrhunska platforma obuke za sve koji odluce ovladati fizicko-zemaljskim, psiholoskim i spiritualnim aspektom svog bica do razine istinskog Covjeka ili drugim rijecima receno, do razine cjelovitog Uzaslog Majstora/Majstorice - prosvijecenog i prosvijetljenog Bica koje u radosti i blistavilu majstorski igra Igru zivota.


  OSNOVNO O I AM UNIVERSITYJU:

  I AM University je akademija cjelovitog spiritualno-psiholoskog, odnosno osobnog razvoja koji svoju prvu znacajniju kulminaciju dostize osobnim prosvjetljenjem i Uzasascem u multidimenzionalnu realnost istinskog Ja, te psiholoskom transcendencijom onoga sto se u skolama transpersonalne psihologije obicno naziva negativni ego ili nize ja, koje je zasnovano na podsvjesnim i svjesnim programima straha i stida, sto rezultira iskrivljenom percepcijom Zivota i generira dozivljaj odvojenosti od drugih bica i cijelog Postojanja.

  I AM University zapocinje s radom uoci 2000. godine, a prije toga je poznato pod nazivom Melchizedek Synthesis Light Academy. Ovu obrazovnu instituciju osnovao je dr. Joshua David Stone, transpersonalni psiholog i pasionirani istrazivac poznatih, a i manje poznatih duhovnih praksi koje je u jednom trenutku svog rada uspio objediniti u jedinstven i cjeloviti model duhovnog razvoja neodvojivo isprepletenog s drevnim i modernim psiholoskim metodama sto u novije vrijeme nalaze svoj zivot u transpersonalnoj psihologiji, koja trenutno jedina od svih psiholoskih pravaca priznaje, ne samo deklarativno, postojanje visih, duhovnih aspekata covjeka, te kroz prakticno implementiranje svojih teorija i spoznaja ostvaruje izvrsne rezultate.

  I AM University kroz svoja dva vida obrazovanja, dopisni i kroz ovlastene ogranke, osigurava obrazovni i trening program koji sigurnim i efikasnim metodama omogucava promjenu, odnosno podizanje vibracije cjelokupnog energetskog sustava, u zapadnoj ezoteriji nazvanog fizicko vozilo, sto u etapama dovodi do potpunog stapanja osobnosti s Visim i tzv. Bozanskim aspektom osobe. Potpuno stapanje ta tri aspekta u Jedno naziva se Prosvjetljenje i/ili Uzasasce.
  Suprotno mnogim vjerovanjima, Prosvijetljeno i Uzaslo stanje u danasnje vrijeme moguce je ostvariti koristenjem efikasnih alata, uz odgovarajuci angazman i nesto hrabrosti, u zacudujuce kratkom periodu - unutar jedne do maksimalno pet godina. No, tu nije kraj price. Za punu aktualizaciju tog stanja nuzno je promijeniti podsvjesne i svjesne programe zasnovane na strahu, stidu i odvojenosti od Postojanja - negativni ego, kako bi se priroda onoga sto svaka osoba istinski Je u svom Bozanskom aspektu mogla manifestirati u punom sjaju. Transcendencija negativnog ega nije spiritualni, vec psiholoski poduhvat. Iz tog razloga u I AM Universityu, kroz edukaciju i trening, polazemo punu paznju simultanom spiritualnom i psiholoskom razvoju, odnosno cjelovitom osobnom razvoju.

  Svaka osoba ima svoju predodzbu o tome kako je to biti Prosvijetljen, Uzaci, samoostvariti ili samospoznati sebe kao Bozansko Bice. Pokusaj da se samo promisljanjem dode do tih odgovora uvelike slici naporu osobe koja si pokusava predociti oblik, boju, miris i okus banane, a da bananu nikada nije vidjela, pa cak ni nacrtanu.
  Razlog zbog kojeg o ovome pisem je taj sto o Prosvjetljenju i Uzasascu prevladavaju mnoga kriva vjerovanja koja cesto prelaze granice fantazija i u konacnici rezultiraju strahom od istog; strahom koji se prije ili poslije manifestira sto neke ljude odvraca od ideje da se razviju do svog punog potencijala, a one koji su na Putu koci ili im prekida daljnji razvoj do trenutka dok ga ne savladaju. Taj strah nije uvijek na svjesnom nivou i cesto se manifestira upakiran u tisucu i jedan izgovor kojim se odgada ili prekida razvojni proces.

  Prosvjetljenje, odnosno Uzasasce ne uzrokuje gubitak individualnog identiteta. Dakle, to nije rastakanje osobnosti i individualiziranog izraza sebstva. Stovise, osjecaj identiteta se prosiruje i nadograduje do potpunog poistovjecenja s najvisim aspektom osobe - Bozanskim Ja, koje je u nekim ezotericnim skolama nazvano Monada, a u drugim mocna Ja Jesam Prisutnost. Uz to, kroz etape transcendencije negativnog ega sve vise se pojavljuje stanje Jedinstva i duboke povezanosti sa Svime Sto Postoji; i to se ponajprije manifestira kroz Znanje i duboki osjecaj da je tuda dobrobit vlastita dobrobit, odnosno da je dobrobit bilo kojeg bica zapravo dobrobit svih, dobrobit Cjeline. Strahovi se smanjuju, pa blijede i nestaju. Ostaci strahova koji suptilno ili manje suptilno egzistiraju do potpune transcedencije vise ne dominiraju zivotom Uzasle osobe, tako da se zapravo pocinje istinski slobodno i radosno zivjeti. Uzasasce, cak i dok nije cjelovito u smislu potpune transcendencije negativnog ega, predstavlja pocetak ispunjenog Zivota, jer osoba, iako Uzasla, moze nastaviti svoju zemaljsku egzistenciju: imati prijatelje, biti u romanticnom odnosu, braku, imati djecu, uzivati u seksu i okusima hrane, raditi, ici u kino, baviti se sportom, zabavljati se...
  Sve je naizgled isto, ali nista isto nije, jer sada Uzasla osoba gleda kroz jednu siru i od strahova procisceniju psiholosku prizmu, ima vise energije, nosi vise Svjetla... Zivot, mozda po prvi puta, dobiva neopisivu lakocu koja ne blijedi - Zivot postaje radosna Igra.

  Da, tu mogu biti prisutne i prosirene sposobnosti koje...

  Za vise informacija kliknuti na sliku ili koristiti link: www.kresolusicic.com/web_programi/I%20AM%20University.pdf ili pogledati na: www.kresolusicic.com > Programi/Usluge> I AM University - Akademija cjelovitog...


  OSNOVNE INFORMACIJE VEZANE UZ NASTAVU:

  Grupa krece s radom kada se prijavi dovoljan broj ozbiljno zainteresiranih za program

  Susreti se odrzavaju jednom tjedno (za novu grupu ce to biti najvjerojatnije cetvrtkom) u vecernjim satima od 18:30 do 21:30 h, u djecjem vrticu 'Potocnica' (Ulica grada Vukovara 18)

  Toleriram razumno/povremeno izostajanje

  Skolska godina traje 10 mjeseci

  Ljetna pauza je u sedmom i osmom mjesecu

  Obrazovanje traje tri do cetiri godine


  CIJENA:

  Skolarina se placa mjesecno, a ne godisnje.

  Iznos mjesecne skolarine: 500 kn.

  Bez obzira na eventualne izostanke placa se puna cijena mjesecne skolarine.

  Odustati se moze bilo kada, s time da je potrebno podmiriti skolarinu za mjesec u kojem se odustaje.


  INFORMACIJE I KONTAKT:

  Kreso Lusicic

  Senior I AM University Representative
  Senior I AM University Study Group Facilitator

  099 36 919 63
  kreso.lusicic@zg.t-com.hr

  www.kresolusicic.com

  www.iamuniversity.org
  Anemona: Astral projection & lucid dream CD
  Anemona: Astral projection & lucid dream CD
  09.08.2010
  DOZIVITE SVJESNU ASTRALNU PROJEKCIJU UPOTREBOM BRAINWAVE TEHNOLOGIJE!

  Lucidan san je onaj san u kojem je sanjac svjestan da sanja. Kada je sanjac lucidan, moze svjesno manipulirati iskustvom u okruzju sna. Takvi snovi mogu biti vrlo zivopisni, ovisno o samoj razini svijesti sanjaca. Lucidan san je ujedno predkorak, odskocna daska za ostvarenje astralne projekcije.

  Astralna projekcija (astralno putovanje) oznacava napustanje fizickog tijela i svjesno putovanje u suptilnom (astralnom) tijelu u vise, astralne nivoe egzistencije.

  Iako su svi sposobni dozivjeti ih, lucidan san i astralna projekcija dogadaju se spontano vrlo rijetko ili tek uslijed dugotrajne i posvecene spiritualne prakse.

  Brainwave tehnologija rada sa zvukom uvelike olaksava i pospjesuje ovaj proces. Djelovanjem specificnih zvucnih vibracija na mozak slusatelja postizu se uvjeti potrebni za ciljano poticanje lucidnog sna i astralne projekcije.


  Slusanje ovog CD-a pospjesuje:

  - opustanje tijela
  - sirenje svijesti izvan granice tijela
  - zivopisnost snova
  - pamcenje snova
  - postizanje lucidnog sanjanja
  - postizanje svjesne vantjelesne projekcije.


  Napomena:

  Za potpun ucinak potrebno je koristenje stereo slusalica. Neposredno prije odlaska na spavanje potrebno je leci na leda, zatvoriti oci i pustiti CD. Glasnocu glazbe treba podesiti prema vlastitom osjecaju te se prepustiti glazbenim vibracijama.

  Pravu astralnu projekciju cesto prate zvukovi zujanja i sistanja, ukocenost fizickog tijela, razlicite vizualne pojave i druge prolazne senzacije. Iz tog razloga ovaj CD namijenjen je iskljucivo naprednim praktikantima samorazvoja koji su dobro upoznati s tim podrucjem.

  Prije upotrebe molimo procitati upozorenje o koristenju brainwave glazbe na unutarnjem ovitku CD-a.

  Cijena: 149 kn + postarina

  NARUDZBE:

  WEB SHOP
  http://www.indigo-svijet.hr/proizvodi/anemona-brainwave-cd-ovi/anemona-astral-projection-lucid-dream-cd/157/

  E-MAIL
  indigo-svijet@indigo-svijet.hr

  TEL (01) 36 35 451

  MOBITEL 091 25 30 687

  Radno vrijeme: 9-16 h
  Posjet posvecenih Babajijevih Paduka Hrvatskoj 2.9.-6.9.2010.
  Posjet posvecenih Babajijevih Paduka Hrvatskoj 2.9.-6.9.2010.
  27.07.2010
  Babaji (Mahaavatar Haidakhan Bhole Baba) cesto je putovao i
  posjecivao ashrame, duhovne centre kao i domove svojih
  sljedbenika i ucenika i na taj nacin sirio svoj blagoslov i ucenje.
  Ta se tradicija nastavila i nakon sto je u veljaci 1984. godine
  napustio tijelo. Njegovu nazocnost simbolicki predstavljaju
  Njegove posvecene sandale Paduke, odnosno Njegova stopala,
  kojima se iskazuje jednako takvo postovanje kao i Babajijevom osobnom prisustvu.
  U Njemackoj Stephan i ja vec preko deset godina pratimo Babajijeve Paduke,
  koje je Babaji dao izraditi i osobno ih posvetio, i obilazimo mjesta na
  koja nas pozivaju Njegovi sljedbenici. Ovo godine po prvi puta s Njegovim
  Padukama iz ashrama u Rieferathu pored Kölna dolazimo u posjet Hrvatskoj.

  Svima zainteresiranima za posjet Paduka molimo da proslijedite slijedeci
  program posjete Zagrebu i Osijeku od 2.9. - 6. 9. 2010.


  Cetvrtak, 2.9.2010.

  11.30 h dolazak Paduka iz Kölna letom Germanwingsa na zagrebacki aerodrom

  13.00 h Paduka puja i arati kod Vanje Ciglara /Vishnudatta na
  Tresnjevci
  Zainteresirane molimo da se zbog relativno malog prostora kod Vanje
  prethodno najave .

  Vanja: Tel. 3010 574 , Mobil : 091 365 3558 / E-mail:
  visnudatt@gmail.com;

  18.00 h Paduka Puja u Alagovicevoj 36, Zagreb

  Nakon puje slijedi arati i pjevanje bhajana, te druzenje i satsang.
  U ovom prostoru ima dovoljno mjesta za puno ljudi. Zbog lakse koordinacije i
  dodatnih informacija pozeljno je obratiti se Radhi / Ines Smiljanic, Tel: 095 8839927; e-mail: radha@kathak.hr illi Franu Milicevicu: 095 90 90 219


  Petak , 3.9.2010.

  8.00 h Paduka puja i Aarati u Alagovicevoj 36

  11.00 h Paduka puja kod Tatjane Spoljar na Tresnjevci
  sve zainteresirane molimo da se jave Tatjani na broj. 369 42 74 ili 091 501
  1904, e-mail: tatjana.spoljar@gmail.com;

  18.00 h - Paduka Puja, arati i bhajani, te satsang kod
  sve zainteresirane molimo da se jave Radhi / Ines Smiljanic, Tel: 095 8839927; e-mail: radha@kathak.hr


  Subota, 4.9.2010.

  7.00h - Paduka puja i arati kod
  cca. 8.30 polazak prema Cucerju na dhuni / ognjiste za svetu vatru/ gdje ce
  se odrzati havan.

  Cucerje - nakon havana druzenje uz rucak / bandaru/

  oko 14.00 h polazak za Osijek

  ca. 18.00 h dolazak u Babajijev centar u Osjeku Paduka puja, arati,
  bhajani, satsang
  Svi zainteresirani za odlazak u Osijek molimo da se jave Milki (Madhumati) na 0912532576, odnosno da se dogovore oko transporta i najave u Osijeku, kako bi im se osigurao
  smjestaj.

  Nedjelja, 5.9.2010. Osijek

  7.00 h Paduka puja, arati, havan, bandara
  oko 16.00 h i odlazak u Zagreb

  Ponedjeljak, 6.9.2010. Zagreb
  8.00 sati Paduka puja, arati

  Aerodrom - 13.25 let za Köln

  Ovo su glavne, do sada dogovorene postaje posjeta Paduka Hrvatskoj. Ako
  dodje do neke izmjene ili nadopune u programu posjete dobiti cete na vrijeme
  obavijest putem e-maila. Ako ima jos zainteresiranih devotija iz Zagreba
  koji bi zeljeli pozvati Paduke u posjet moguce je organizirati jos jedan
  termin u petak oko 15.00 sati i u nedjelju navece, nakon povratka iz
  Osijeka, te u ponedjeljak ujutro, prije leta za Köln.

  Na sve puje, aratije i pjevanje bhajana pozvani su svi zainteresirani
  Babajijevi devotiji, kao i svi ostali koji slijede neki duhovni put.
  Babaji je utjelovljenje univerzalne energije u kojoj ima mjesta za sve one
  koji tragaju za dodirom s Bozanskom energijom.

  Paduke cemo pratiti Stephan(Satyanand), Maha Devi, Babajijeva ucenica iz
  Belgije koja vec vise godina po sest mjeseci godisnje boravi kod Munirajija
  i ja (Anita/ Asha).
  Rado bi nam se pridruzili i dvojica mladih devotija - Dharmananda iz
  Holandije i Maha Dev iz Italije ukoliko bi im se u Zagrebu mogao
  organizirati smjestaj, tj. dva nocenja ( od cetvrtka na petak i od petka na
  subotu). Ako bi ih netko htio ugostiti, molim da sto prije javi da ih mozemo
  na vrijeme obavijestiti.

  Paduka puja se sastoji od obrednog pranja stopala / Paduka vodom ( i/ ili
  pancamritom) , pomazivanja mirisnim uljem, darivanja brojanice (male),
  cvijeca, prasadi ( voca, oraha, ljesnjaka, grozdzica i slicno), te
  simbolicnim darivanjem novca prema mogucnostima darovatelja. U izvodjenju
  puje mogu aktivno sudjelovati svi prisutni, a dodir Paduka je snazan
  energetski impuls koji pospjesuje duhovni napretak i donosi veliki
  blagoslov.

  U Cucerju za sada postoji jedan manji dhuni / ognjiste za svetu vatru havan
  / u kojeg stane 3 - 4 osobe, a ostali posjetitelji mogu sudjelovati u obredu
  vatre uokolo dhunija. Za zavrsetak novog dhunija potrebna je pomoc nekoliko
  devotija kako bi se do pocetka rujna mogao zavrsitti i veliki novi dhuni
  koji ce moci primati veci broj posjetitelja po svakom vremenu. Na prilicno
  strmoj padini koja vodi prema dhuniju trebalo bi urediti i prilaz
  utabati i ucvrstiti nekoliko stepenica. Karma joga je najbolji nacin
  pripreme za docek Babajija i zato molimo sve zainteresirane da se za rad na
  dhuniju jave kod Vanje / Vishnudutta, a za sve ostale pripreme i logistiku
  ( pripremu hrane i transport) Radhi.
  Za sudjelovanje na havanu molimo zene odjenu dugu suknju ili sari, a
  muskarci po mogucnosti lunghi / komad tkanine zavezane oko bokova /

  Informacija o centru u Osijeku mozete naci na njihovoj web stranici:
  www.babaji.hr i kontaktirati ih mailom,kontakt@babaji.hr; ,
  a o Babajiju opcenito i o internacionalnom Haidakhan Samaju na web stranici:
  www.haidakhandisamaj.org ili
  www.haidakhan.info

  Radujemo se susretu sa svima koji dodju pozdraviti Babajijeve Paduke.
  Molimo da proslijedite ovaj poziv svima zaniteresiranima
  Babaji zeli okupiti i ujediniti sve one koji vole ISTINU , JEDNOSTAVNOST
  i LJUBAV

  PHURO!
  Be inspired!

  Bhole Baba ki jai!

  Anita i Stephan
  (Asha i Satyanand)


  Vasa e-mail adresa pridodana je putem upisa na stranicama www.indigo-svijet.hr
  Ukoliko vise ne zelite primati ove obavijesti, za ispis kliknite ovdje.

  copyright (c) 2003-2010. www.indigo-svijet.hr. Sva prava pridrzana.

  POCETNA
  | MAGAZIN | ANEMONA BRAINWAVE | ORGON | WEB SHOP PROIZVODI | KONTAKT | OGLASAVANJE